Arama:
Barkod Aidatları

GS1 Türkiye’ye üye olan firmalar, üyeliklerinin devam etmesi için, üyeliklerinin başladığı yıl hariç, her yıl GS1 Türkiye’ye barkod aidat bedellerini ödemekle yükümlüdürler.

Her yıl, o yıla ait sistem kullanım bedelleri GS1 Türkiye Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve GS1 Türkiye tarafından ilan edilir.

Sistem kullanım bedelleri her yıl faturalandırılarak üye firmaya tebliğ edilmekte, ayrıca internet sayfamızda duyurulmakta ve çağrı merkezimizden de konu ile ilgili bilgi alınabilinmektedir. 

GS1 Sistemi üyeliğinin devam edebilmesi için üye firma tarafından sistem kullanım bedeli ödemelerinin düzenli takip edilmesi ve fatura bilgisi değişikliklerinin bildirilmesi gerekmektedir.

2020 için faturası kesilerek tarafınıza gönderilmiş olan 2020 yılı sistem kullanım bedelleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

7 Basamaklı Önek Numarası Yıllık Kullanım BedeliKDV dahil 1.694,-TL
8 Basamaklı Önek Numarası Yıllık Kullanım BedeliKDV dahil 1.452,-TL
9 Basamaklı Önek Numarası Yıllık Kullanım BedeliKDV dahil 1.210,-TL
10 Basamaklı Önek Numarası Yıllık Kullanım BedeliKDV dahil 968,-TL
11 Basamaklı Önek Numarası Yıllık Kullanım BedeliKDV dahil 726,-TL
12 Basamaklı Önek Numarası Yıllık Kullanım BedeliKDV dahil 605,-TL
Barkod Sistemi

1. Adım: GS1 Firma Ön Ek Numarası Alınması

Barkod Sistemine geçilmesinde ilk adım GS1 firma öneki almaktır. Bu sayede ürünlerinizi, lokasyonlarınızı, taşıma birimlerinizi, taşınmazlarınızı ve dokümanlarınızı dünya genelinde tekil olarak numaralandırma ayrıcalığına hak kazanırsınız

2. Adım: Numaraların Atanması

GS1 Türkiye tarafından firmanıza özel tahsis edilen “firma öneki”, ürününüz için belirlediğiniz “ürün numarası” ve sistem tarafından hesaplanan “kontrol basamağı”nın birleşimiyle her yeni ürün çeşidi için tekil olarak yeni bir GTIN oluşturulur.

3. Adım: Barkodların Basılma Yönteminin Belirlenmesi

Baskı yöntemi, ürünün şekline, ambalajına, kullanılacak barkod çeşidine vb. göre değişkenlik göstermektedir.

4. Adım: Barkodların Okunacağı Noktanın Belirlenmesi

Perakende satış noktası, ilaç, lojistik birim vb. kullanım alanlarına göre farklı uygulamalar olabileceğinden önce kullanım alanının belirlenmesi gerekir.
*Ürün perakende satış noktasında mı okutulacak?
*Ürün genel dağıtım noktasında mı okutulacak?
*Ürün hem perakende satış noktasında hem de genel dağıtım noktasında mı okutulacak?
*Ürünün kendisine özgü okunma noktaları var mı? (Tıbbi cihaz ve ürünler)

5. Adım: Barkod Alfabesinin Seçimi

  • Ürününüz perakende satış noktasından geçecekse barkod alfabesinin EAN ya da UPC alfabelerinden biri olması gerekir.
  • Ürün üzerinde seri numaraları, son kullanma tarihi veya ürünün boyutları gibi değişken bilgiler bulunacaksa ürünün GS1-128 barkod alfabesi ile basılması gerekir.
  • Ürününüz perakende satış noktasından geçmeyecekse ve kolay yıpranabilen karton gibi ürünler üzerinde sadece GTIN’in yer alması isteniyorsa, ITF-14 barkod alfabesi uygun seçim olabilir.
  • Ülkemizde özellikle İlaç Takip Sistemi içerisinde karekodlar kullanılmaktadır. 

6. Adım: Barkod Boyunun Belirlenmesi

Barkod boyutlarının GS1 standartlarında uygun görülen ölçülerden daha fazla küçültülmesi çok yönlü tarayıcılarda okunma sorunlarına neden olmaktadır.
Küçük ticari ürünlerinizi numaralandırırken EAN-8 sembolünü kullanmanız tavsiye edilir. 

7. Adım: Barkod Metninin Belirlenmesi

Gözle Görülür Tanımlama (Human Readable Identification), barkodun içine gömülü olan verinin aynı zamanda barkodun altına yazılması suretiyle verinin okunabilmesini sağlar. Barkodun hasar görmesi durumunda metin yedek olarak kullanılabilir.

8. Adım Barkod Renginin Belirlenmesi

Barkodların okunabilmesi için en uygun kombinasyon beyaz zemin üzerine siyah çubuklardır.

9. Adım: Barkod Yerleşimi

  • Sembol yeri belirlenirken önce paketleme süreci dikkate alınmalıdır.
  • Doğru yer belirlendikten sonra baskı firmasına danışılmalıdır.
  • Birçok baskı yönteminde, barkodların uygulama yüzeyini destekler biçimde olması ve belirli bir oryantasyonda yapılması gerekmektedir.

10. Adım: Barkod Kalite Planının Oluşturulması

İlk üç barkod örneğiniz GS1 Türkiye tarafından ücretsiz olarak test edilmektedir. Tek yapmanız gereken boş ambalaj ya da paket örneklerinizi GS1 Türkiye’ye göndermek!

Amazon Barkod Numarası

Ürün UPC’leri ve GTIN’leri

Amazon da ürün satabilmek için dikkat edilmesi gereken Çoğu kategoride yeni ürün sayfası ve liste kaydı oluşturabilmek için satıcıların ürün tanımlayıcılar kullanması gerekir. Yaygın olarak EAN veya UPC kullanılsa da, ürün sayfası oluşturma ve eşleştirme işlemleri için gereken özel GTIN (Global Ticaret Ürün Numarası) kategoriden kategoriye değişir. Mevcut olduğunda istisnalar ve muafiyetler dahil olmak üzere, her kategoriye ilişkin gereklilikler, Ürün numaraları için kategori gerekliliklerinin özeti sayfasındaki tabloda özetlenmiştir.

Yeni ürün sayfaları oluşturulurken ürün tanımlayıcının kullanılması, müşterilere kaliteli deneyim sunmanın önemli bir parçasıdır. Standart tanımlayıcılar kullanırsanız diğer satıcıların daha sonra ürün sayfalarına veri katkısında bulunması da kolaylaşır.

UPC ve GTIN Talimatları

  • Çoğu kategoride, satıcıların yeni ürün sayfaları oluşturma veya Amazon kataloğundaki mevcut sayfalarla eşleştirme yapma işlemi sırasında, ürün tanımlayıcı olarak EAN, UPC ya da ISBN gibi bir Global Ticaret Tanımlama Numarası (GTIN) kullanması zorunludur.
  • Satıcılar, listeleyecekleri ürün için doğru ürün tanımlayıcıyı kullanmalıdır. Satıcıların, hatalı veya satın alınmış EAN/UPC kodları dahil olmak üzere, yanlış ürün numarası bilgileri kullanması yasaktır. Bu durum, satıcı hesabınızın askıya alınmasına neden olabilir.
  • Medya harici kategorilerde marka sahipleri, Amazon Marka Kaydı programına kaydolarak EAN/UPC ve GTIN yerine GCID (Global Katalog Numarası) kullanma talebinde bulunabilir.
  • Doğrulanabilir barkodu bulunmayan markalar için satıcılar EAN/UPC muafiyeti talebinde bulunabilir. Bu istisnalarla ilgili gereklilikler, kategoriden kategoriye veya aynı kategorideki farklı ürün türlerinde değişiklik gösterebilir.
  • Satıcılar, bazı kategorilerde, ürün tanımlayıcısı olmayan ürünleri listeleyebilir. Nadir ürünler veya koleksiyon ürünleri söz konusu olduğunda EAN/UPC yerine üreticinin model ve parça numarası da kabul edilebilir.
  • Belirli ürünlerin Amazon web sitesinde yer almasına hiçbir koşulda izin verilmez. Kısıtlanmış Ürünler bölümünde yasaklı ve izin verilen ürünler hakkında bilgi verilmektedir.

Geçerli UPC’ler

GS1 veritabanını kontrol ederek ürün tanımlayıcıların doğruluğunu onaylarız. GS1 tarafından sağlanan bilgilerle eşleşmeyen EAN’lar/UPC’ler geçersiz sayılır. GS1 veritabanında doğru bilgilerin bulunduğundan emin olmak için ürün tanımlayıcılarınızı (EAN/UPC lisansları satan üçüncü taraflar yerine) doğrudan GS1’den almanızı öneririz.Note: Geçersiz ürün EAN’si veya UPC’si içeren tüm liste kayıtları kaldırılır. Bu durum, ASIN oluşturma veya satış yetkilerinizin geçici ya da kalıcı olarak kaldırılmasıyla sonuçlanabilir. GS1’den EAN/UPC lisansı alma hakkında daha fazla bilgi için bkz. GS1 web sitesi.

Barkod Sorgulama

asya patent Barkod Barkod Alma Barkod Başvurusu Barkod Nedir BARKOD NUMARASI DEVRI Barkod Numarası Barkod numarası adres değişikliği Barkod Numarası Almak Barkod Numarası Çıkartma Süresi Barkod Okuyucusu Barkod Tarihçesi Barkod Teknolojisi Barkod Çıkartma Başvuru konusu bir buluş mu? Başvuru konusu korunabilir bir buluş mu? Başvuru sahibi Buluş Basamağı Dünya Ticaret Örgütü Faydalı Model mi? Gerekli Evraklar Kriter Marka Başvurusu Mücbir Sebep Paris Sözleşmesi Patent Patent Başvurusu Patent isteme hakkı Patent Kurumu Patentlenebilirlik Kriterleri Patent Marka Patent mi Patent Ne Demek Patent Nedir ? patent nereden alınır Patent Tanımı Patent Vekili Rüçhan Rüçhan hakkı Sanayiye Uygulanabilirlik TPE Türk Patent Yenilik Ön Araştırma Ülkelerin Barkod Numarası


Barkod Numarası :

Barkod Numarası Almanın En Kolay Yolu

Ülkelerin Barkod Numarası başlangıç kodu

Bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunu üzerindeki barkodun ilk üç numarasından anlayabilirsiniz. Peki hangi ülke hangi bakodu kullanıyor?

Barkod Numarası00-13ABD & Kanada

Barkod Numarası 20-29 Yerel kullanım (depo,ambar)

Barkod Numarası 30-37Fransa

Barkod Numarası 400-440 Almanya

Barkod Numarası 45-49 Japonya

Barkod Numarası 46 Rusya

Barkod Numarası 471 Tayvan

Barkod Numarası 474 Estonya

Barkod Numarası 475 Letonya

Barkod Numarası 477 Litvanya

Barkod Numarası 479 Sri Lanka

Barkod Numarası 480 Filipinler

Barkod Numarası 482 Ukrayna

Barkod Numarası 484Moldovya

Barkod Numarası 485 Ermenistan

Barkod Numarası 486 Gürcistan

Barkod Numarası 487 Kazakistan

Barkod Numarası 489 Hong Kong

Barkod Numarası 50 Birleşik Krallık(İngiltere)(UK)

Barkod Numarası 520 Yunanistan

Barkod Numarası 528 Lübnan

Barkod Numarası 529 Kıbrıs Rum Kesimi

Barkod Numarası 531Makedonya

Barkod Numarası 535 Malta

Barkod Numarası 539 İrlanda

Barkod Numarası 54 Belçika & Lüksemburg

Barkod Numarası 560 Portekiz

Barkod Numarası 569İzlanda

Barkod Numarası 57 Danimarka

Barkod Numarası 590 Polonya

Barkod Numarası 594 Romanya

Barkod Numarası 599 Macaristan

Barkod Numarası 600-601Güney Afrika

Barkod Numarası 609 Mauritius

Barkod Numarası 611Fas

Barkod Numarası 613 Cezayir

Barkod Numarası 619 Tunus

Barkod Numarası 622 Mısır

Barkod Numarası 625 Ürdün

Barkod Numarası 626İran

Barkod Numarası 64 Finlandiya

Barkod Numarası 69 -690 Çin

Barkod Numarası 70 Norveç

Barkod Numarası 729 İsrail

Barkod Numarası 73 İsveç

Barkod Numarası 740-745Guatemala ,El Salvador,Honduras, Nikaragua,

Barkod Numarası 746 Dominik cumhuriyeti

Barkod Numarası 750 Meksika

Barkod Numarası 759 Venezuela

Barkod Numarası 76 İsviçre

Barkod Numarası 770 Kolombiya

Barkod Numarası 773 Uruguay

Barkod Numarası 775Peru

Barkod Numarası 777 Bolivya

Barkod Numarası 779 Arjantin

Barkod Numarası 780Şili

Barkod Numarası 784 Paraguay

Barkod Numarası 785 Peru

Barkod Numarası 786 Ekvador

Barkod Numarası 789 Brezilya

Barkod Numarası 80-83 İtalya

Barkod Numarası 84 İspanya

Barkod Numarası 850 Küba

Barkod Numarası 858 Slovakya

Barkod Numarası 859 Çek cumhuriyeti

Barkod Numarası 860 Yugoslavya

Barkod Numarası 869 – 868 Türkiye

Barkod Numarası 87 Hollanda

Barkod Numarası 880 Güney Kore

Barkod Numarası 885 Tayland

Barkod Numarası 888 Singapur

Barkod Numarası 890 Hindistan

Barkod Numarası 893Vietnam

Barkod Numarası 899 Endonezya

Barkod Numarası 90-91 Avusturya

Barkod Numarası 93Avustralya

Barkod Numarası 94 Yeni Zelenda

Barkod Numarası 955 Malezya

Barkod Numarası 977 Uluslararası periyodik yayınlar için

Barkod Numarası 978 Uluslararası standart kitap numarası

Barkod Numarası 979 Uluslararası müzik numarası